Family governance

Family governance voor het welzijn van uw familie

Good family governance? U en uw familie varen er wel bij. Wij bekijken hoe wij vermogen omzetten in welzijn voor heel uw familie. Ontdek alle mogelijkheden van onze onafhankelijke expertise en werking voor uw familie.

Family charter

Een goede familieband is niet evident. Uw vermogen is het laatste wat dit in de weg zou moeten staan. Heldere communicatie als de relaties goed zijn, vergroot de kansen op een blijvende harmonie in de familie substantieel. Vragen die spelen zijn: wie krijgt welke bevoegdheden? wanneer? hoe worden beslissingen genomen? wat met de participatie van de volgende generatie in het vermogen op termijn? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke aandachtspunten voor uw family governance. Via het ‘family charter’ organiseert u samen het blijvende welzijn van uw familie. De weg naar het charter creëert een solide basis voor goede communicatie. Er is niet zoiets als “het beste” family charter. Dit is vooral uw family charter. 

Estate planning

Ons team verheldert alle aspecten van het familiaal vermogensrecht en vermogensplanning. Waarover gaat het? Civielrechtelijke en fiscale beoordeling van uw huwelijkscontract, zorgvolmacht en uw testament. Wij geven antwoord op uw vragen, wie ontvangt wat, wanneer, in welke vorm en wat gaan zij daarvoor moeten betalen? U krijgt een check op recente aanpassingen en de vraag of alles nog steeds volledig op uw wensen aansluit. Overleg met notaris en gespecialiseerde advocaten volgt indien noodzakelijk. 

Financiële educatie

Individuele, op maat gemaakte, financiële vorming voor uw kinderen. De interesse van kinderen voor financiën is zeer wisselend. Een gezonde basis om hen onafhankelijk, zelfstandig en zelfzeker te maken, is geen overbodige luxe. Elementen die aanbod kunnen komen, investeren op de beurs, in vastgoed. Wat kost een gewoon bestaan? Wat is geld waard nu en later? Welke valkuilen, risico’s zijn er speciaal verbonden aan het zeer vermogend zijn? U wilt meer gemoedsrust en welzijn voor uw familie? Wij creëren  voor u en uw familie een gericht opleidingsplan. 

Wenst u een afspraak? Wij gaan graag met u in gesprek.

Scroll naar boven